Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, τροποποίηση και οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται στο παρόν χωρίς την έγγραφη άδειά μου.

Copying, reproduction, modification, and any other use of images contained herein without my written permission.



Google
WWW YOUR DOMAIN NAME

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Φωτο.Λε.Με) διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην πόλη του Μεσολογγίου από 1 – 10 Ιουνίου 2012 με τη συμμετοχή εννέα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει την τέχνη της φωτογραφίας και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης.
Τα μέλη της ΦΩΤΟΛΕΜΕ αγκάλιασαν μια ιδέα του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, του προέδρου της Λέσχης, για την πραγματοποίηση ενός φωτογραφικού φεστιβάλ και αποφάσισαν να προσχωρήσουν στη σταδιακή υλοποίησή του. Η απόφαση αυτή ενισχύθηκε όμως και από την κοινή πεποίθηση πως μέσα στην πολυεπίπεδη κρίση της εποχή μας η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και τους ωθεί σε γόνιμες συναντήσεις όπου μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες, να διατυπώσουν σκέψεις και προβληματισμούς. Η φιλόξενη πόλη του Μεσολογγίου είναι παρούσα και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ανθρώπων και της εποχής. Προσφέρει πέρα από τα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας κτήριά της, φυσικό κάλλος και πλούσια παράδοση. Σας καλούμε λοιπόν στη γιορτή της φωτογραφίας εδώ στην πολιτεία των νερών, των χρωμάτων και του πολιτισμού. Έχουμε πολλά να δούμε, να πούμε και να γευτούμε μέσα από τις εικόνες. Αυτό φιλοδοξούμε να είναι το σύνθημα και το πνεύμα αυτής της πρώτης μας συνάντησης.
Πρόθεσή μας είναι να φέρουμε τους δημιουργούς κοντά στο κοινό και γι΄ αυτό το σκοπό κάθε χρόνο το φεστιβάλ θα αφιερώνεται σε έναν σημαντικό Έλληνα φωτογράφο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου είναι αφιερωμένο στο Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 9.30 μμ στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων και ώρα 10.00 μμ ο διεθνούς φήμης Έλληνας φωτογράφος, θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, προβάλλοντας ο ίδιος μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς. Το κοινό έτσι θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στο διακεκριμένο φωτογράφο, τον επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, του οποίου η φωτογραφική εμπειρία είναι μοναδική, καθώς από το 1988 μέχρι σήμερα έχει καλύψει τα σημαντικότερα γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, μέχρι φυσικές καταστροφές αλλά και κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Μάχιμος και πολυβραβευμένος ο Μπεχράκης συγκινεί πάντα με την αλήθεια και δύναμη των φωτογραφιών του.
Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ εκτός από την προβολή φωτογραφικού υλικού από τον τιμώμενο φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη ακόμα θα περιλαμβάνει:
-  ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, στις οποίες συμμετέχουν οι εξής φωτογραφικές λέσχες: ΒΟΛΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, και οι φωτογραφικές ομάδες ((ΡΟΕΣ))ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ καθώς και το Φωτογραφικό εργαστήρι ((ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ)) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.
-  workshop με επίκεντρο το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού, το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Φεστιβάλ
-  φωτογραφικές εξορμήσεις (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλυκές κ.α.)
-  συναυλία του συγκροτήματος Blues Wire
Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε εκθεσιακούς χώρους υψηλής αισθητικής που ανήκουν στο Δήμο Μεσολογγίου ή σε ιδιώτες. Πρόκειται για το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, τον πολυχώρο «Avant Garde» και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό, καθώς και στο χώρο του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη. Το πλήρες πρόγραμμα με λεπτομερείς πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους, τις ώρες επισκέψεων, τη θεματική των εκθέσεων, τις συναντήσεις θα ανακοινωθεί τη βραδιά των εγκαινίων και θα διατίθεται στους χώρους του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : http://photofestivalmes.com/index.php/fes-pro

ΕΚΘΕΣΕΙΣ : http://photofestivalmes.com/index.php/ekthesis

Περισσότερες πληροφορίες : http://photofestivalmes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου